perjantai 30. marraskuuta 2012

Joutsen ompelut Kati S

Tässä seuraavan ompelijan ihania luomuksia Bellapuun joutsen trikoosta, eli esittelyssä Kati S. 

HUOM: TEKSTIT JA KUVAT EIVÄT NÄY JOSTAIN SYYSTÄ EXPLORER SELAIMELLA.

  Bellapuun joutsen trikoo -25% alennuksella bellapuu.fi 

 Kankaan saatuani jäin vähän miettimään miten siitä saisi jotenkin vähän iskevämpää ettei olis niin hempeää. Toiseksi mielsin kankaan kovin tyttömäiseks, joten siihen piti keksiä jotain, jotta meidän pienikin poika pääsisi osingolle kankaan tuotoksista. Kankaasta syntyi lopulta yöpaita 116cm, legginsit 92cm, paita 92cm ja kellohelmahame 116cm. 
Ensimmäisenä työn alla oli siis uusi ihana yöpaita kohta 5-vuotiaalle prinsessalleni. Halusin siihen pientä romanttista säväystä, joten lisäsin hihansuihin pitsiä.




 Helma on huoliteltu vain saumurilla kangasta reippaasti venyttäen, jotta se jäi aaltoilemaan kivasti. Kaavana tässä käytin Mekkotehtaan mekkokaavaa Elina. Muokkasin kaavaa reippaasti pidemmäksi ja huolittelin kaula-aukon resorilla. Tähän kului melkein kokonainen metri kangasta yöpaidan pituuden ja runsaan leveyden takia. Yöpaidasta tuli prinsessan ehdoton lemppari!




Jäljelle jäi käytettäväksi toinen metri kangasta ja pieni pala lisäksi. Ajatuksena oli tehdä kohta 2-vuotiaalle kuopuksellekin kiva yöasu ja lisäksi halusin prinsessalle vielä kellohelmaisen hameen.

Hamemallista on muodostunut kova hitti. Tässä käytetty kaava on oma, mutta suunnilleen vastaava löytyy Ottobren lehdestä 4/2012. Omassa kaavassani kuitenkin on korkeampi resori sekä korkeampi ja kapeampi hameosa, joka muistuttaa puoliympyrää. Tässäkin olen huolitellut hameen helman kuten yöpaidankin. Tällainen vähän viimeistelemätön helma sopii kivasti tähän malliin.



Kuopuksen yöasun toteutin legginsien ja raglanhihaisen paidan kaavoilla. Sivusaumattomien legginsien kaava löytyy uusimmasta Ottobre -lehdestä 6/2012 ja raglanhihaisen paidan kaava Ottobre 4/2012 lehdestä. Sekä legginsit, että paita ovat kokoa 92 cm. Paitaan en ole tehnyt muutoksia, mutta legginsejä lyhensin ja lisäsin resorit lahkeensuihin. Kangas meinasi tosin loppua kesken paitaa tehdessä, joten jouduin turvautumaan Ottobrelta ostettuun tähtitrikooseen, joka on lähes saman väristä pohjaväriltään, kuin joutsentrikoo. Paidan toinen hiha ja takakappale on tähtitrikoota. Yöasu on nyt tällainen "Suomen joutsen meets Pohjantähti" -versio :-) Mustilla resoreilla ja tikkauksilla halusin tuoda näihin vähän sellaista rock -henkisyyttä, särmää ja hieman sitä poikamaisuutta lisää.


Jos haluat tutustua  Katin ompeluihin enemmänkin, tässä hänen bloginsa Katinka

2 kommenttia:

  1. Varsinkin tuo hame aivan ihana <3 harmi kun ei oo tytärtä ;) mutta pojilleni vois kyllä paidat tehdä, tai itselle yökkärin. kaunis kangas.

    VastaaPoista