lauantai 22. joulukuuta 2012

Bellapuu toivottaa Hyvää Joulua

Tässä Jennin ompelut ja nämä ovatkin viimeiset, seuraava projekti on jo muhimassa, joten olkaa kuulolla.


Kangasta oli reilusti, joten siitä riitti monelle. Ensimmäisenä halusin tehdä jotain uudelle kummitytölleni, jolla ikää on muutama kuukausi. Joutsentrikoo on sinällänsä kaunis sininen kangas, mutta mielestäni siihen sopi oikein hyvin pinkki tehostevärinä! Resorit ja kanttaukset saavat potkuhousuihin pirteyttä. Kaavana käytin taannoin Ottobresta saatua kaavaa, joka on käytössä hieman muovautunut omanlaiseksi, jotta myös kestovaippa mahtuu housuihin hyvin. Koon 68 potkuhousut pääsivät heti käyttöön, sillä vaikka pituutta lahkeissa olikin reilusti, niin resorien ansiosta ne pysyvät kohdillaan.


Joutsentrikoo toi mieleen myös rauhalliset unet, joten se muovautui myös yöpuvuksi ystäväni pian seitsemän vuotta täyttävälle tyttärelle. Kaavat on Ottobrestä. Paita on Little Lamb hieman levennettynä ja kaula-aukkoa isonnettuna ja housut ovat Saimit. Yöpuku oli viimeinen ompelus, joten housujen ja hihojen pituus muovautui kankaan riittävyyden mukaan. Rauhallisia yöunia, zzz Kuusivuotias tyttäreni tahtoi myös oman osuutensa joutsentrikoosta ja hän sai itse valita, mitä hänelle siitä ompelen. Hän tahtoi paidan sekä hameen, jotka tein hänelle koossa 128. Paita piti olla hänen tahtonsa mukaan pitkähihainen, jotta se on mahdollisimman käyttökelpoinen myös talvella eikä sitten jää toisen paidan alle piiloon. Tahdoin taas hieman yhdistää yksiväristä  mukaan, ja tyttäreni valitsi hihojen kankaan eri sävyisestä sinisestä. Raglanhihaisen paidan kaava on oma, jota olen aina muokannut tyttäreni kasvaessa. Hameen kaava on myös suhteellisen vapaalla kädellä tehty simppeli resorivyötäröinen hame. Tämä oli tyttärelleni niin mieluinen, että jäivät nyt heti päälle.

Lyhythihainen tunika, jossa on huppu on kokoa 116/ 122 ja menee joululahjaksi sukulaistytölle. Tyttäreni toimi kuitenkin tässäkin mallina ja menee tämä hänellekin oikein hyvin. Hupun, hihojen ja helman tehostevärit saavat joutsenet vielä paremmin esiin ja kankaan oikein kauniiksi. Tässä hänellä on päällä sama mekko, kuin toisessakin kuvassa, eli tämä tunika toimii oikein hyvin myös mekon kanssa. Tästä paidasta mukana myös yksittäinen paitakuva.

Tässä hänellä on päällä sama mekko, kuin toisessakin kuvassa, eli tämä tunika toimii oikein hyvin myös mekon kanssa. 
 Tahdoin hyödyntää kankaan mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti, joten tein pienestä palasta vielä pipon ja vaipan. Pipo sopii tytölle loistavasti, kun mekko samasta kankaasta näkyy toppaliivin alta.


Vaippa matkaa ystäväni lapselle lahjaksi myös. Kaava siinä on oma, jolla tein jo kuivaksi oppineelle pojalleni aikaisemmin vaipat.  Pohdin pitkään, kummin päin laitan kankaan vaippaan, mutta päädyin laittamaan sen edestäpäin katsottuna väärinpäin siitä syystä, että takana pinta-alaa on enemmän ja siellä joutsenet matkaavat sitten oikeinpäin. Suuret kiitokset Jennille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti