lauantai 13. heinäkuuta 2013

Launeen Perhepuisto

Nyt tuli testattua muutaman vuoden jälkeen Launeen Perhepuisto. Matkaa meiltä kertyy jotain 30km, joten lähellä sijaitsee.
Lähdimme onneksi heti aamusta, silloin oli pilvistä ja hiukkasen viileääkin, mutta hiljaista. Klo 11 aikoihin alkoi ilma lämpenemään ja ihmisiä virrata ruuhkaksi asti. Yllättävän moni oli ihan pienen juuri kävelemään opettelevan vauvan kanssa liikkeellä.

Sitä kotieläinpihaa en löytänyt vieläkään mistään, parkkipaikalle kun ajaa löysin viitan, mutta en sen enempää. Vinkkejä saa antaa mistä se löytyy.

Meillä testattiin ensin liikennekaupunki, joka taisi kouluikäiselle olla yksi suosikeista. Vaikka pyörät hiukkasen liian pienet hänelle.

klo 9 aikaan oli hiljaista ja klo11 aikaa oli aikuisen tiellä, jäivät seisomaan keskelle ajorataa tai hyppäsivät tielle miten sattuu. Me selvisimme ilman haavereita, muutama pieni kaatui polvet verille.paljon isoja kiipeilypaikkoja Launelta löytyy

 Tämän linnakkeen vallihauta oli viimeksi tyhjä kun kävin, nyt vettä oli, mutta kyltit, että siellä ei saa kahlata. Olin kuvitellut, että olisi juuri kahlauspaikka ja olisi hellepäivinä oiva viilennyspaikka. Nyt oli muutama vesileikkipaikka, mutta ne näytti olevan pienemmille, nyt siellä pyöri 2-4vuotiaat. Joten kouluikäiselle ankkojen uittaminen liian lapsellista.
Tällä liukumäellä oli korkeutta ja pituutta, mutta collegeshortsit eivät mäessä luistaneet, joten lapsi käveli matkan alas.Suosituin paikka oli maksullinen WOW pallo ( Walk On Water). Se on ilmatiitispallo, jonka sisällä voi kävellä, juosta, ryömiä ja meillä onnistui kuperkeikatkin veden päällä. Ilmaa pallossa riittää noin puoleksi tunniksi, 10 minuuttia lapsi käytännössä jaksoi. Lapsi valitti jälkikäteen, että pallo haisi muoville.
Mietti myös etukäteen pallon turvallisuutta ja miten happi riittää. Näistä kyselimme, ennen kyytiin menoa, koska laitteen vieressä ei ollut mitään mainintaa tästä. Puutteelliseksi koin myös sen, että ainoaksi esteeksi tuli yli 90kg paino ja alle 5v ikä. Googlatessani löysin usemman muun krtiteerin joka estää pallon käytön mm. raskaus, selkävaivat, verenpaine, epilepsia.

Alueen karttaa en löytänyt, yhden kartan näin ja se olikin kasvikartta. Aivan ihania istuksia siellä on ja lapsetkin ihastelivat punaista koivua ja mietimme mitä kasvaa jo meidänkin pihalla.

Uutta minulle oli myös isompi kioski josta sai kahvia, leipää, jäätelöä ja grillikin oli toiminnassa. Joten omia eväitä ei välttämättä tarvitse.

Ei ehkä superpaikka isommalle lapselle, mutta kysyy kuitenkin koska mennään uudestaan. Lähellähän oli myös Parkour puisto.

Terveiset siis Launeelta kera tunikan, joka tehty Sari Ahokaisen Lillestoffille suunnittelemasta Sping Cats trikoosta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti