lauantai 30. maaliskuuta 2013

Keskeneräisen työn uusi elämä

Bellapuu lähetti neljälle halukkaalle postikulujen hinnalla keskeneräisiä tai muuten käyttämättä jääneitä ompeluita. 

Tässä Camillan (Ihmevaate CaMini) tuotos, hän sai postissa keskeneräisen ruutuhameen. Hame muutti muotoaan, tämä päällä voisi vaikka mennä tanssimaan flamencoa.

alkutilanne
 Ensin ajattelin, että tahdon siitä ihan vain tuollaisen hameen, erivärisellä resorilla, sillä tykkään niistä kovasti, mutta ajattelin sen olevan vähän liian vähän tuunaamiseksi. Pyörittelin ideoita ja mietin, kunnes sain ajatuksen mekosta. Se oli ensin ihan erilainen kuin mitä lopputulos nyt. Ajattelin tilata samaa ruutukangasta lisää, että olisin tehnyt yläosan siitä, mutta päädyin silti pelkkään mustaan yläosaan.

Kävin pyörähdyksen Löytö-Palassa ja sieltä mukaan tarttuikin todella leveäraitaista trikoota palalaarista, jonka punainen täsmäsi lähes täydellisesti ruudun punaiseen ja se oli saatava, niinpä musta yläosa sai jäädä.
materiaalit
hahmotelma


Koska hameen pituus ei ollut mekolle riittävä, ilman vyötärölle tehtävää pidennystä, laitoin resorin vyötärölle, en siis ommellut hametta suoraan yläosaan kiinni.

 Yläosasta tahdoin erikoisemman ja siitä tuli V-mallinen edestä ja takaa. Pienen mietinnän jälkeen päätin ommella osan V:stä yhteen, ettei kaula-aukko olisi ihan niin avara. Sen jälkeen resori kiinni yläosaan framillon tukena ja hameosaan myös framillonin kanssa. Mekko päälle. Tässä vaiheessa huomasin, että leikoin hiukan turhan naftin yläosan ja helman pituus ei yhäkään minun mittaiselleni riitä. Mietin ja mietin ja päädyin lisäämään helmaan röyhelön mustasta trikoosta punaisilla tehosteilla.

Nyt mekko on täydellinen. Minun vain pitäisi olla hiukan pienempi. Saksin mekon kasaan täysin summassa. Mittailin hiukan itseäni ja annoin taas vain mennä. Kaavat ovat siis omat yläosaan.


yläosan kaava-malli

 Punainen raita tulee minulla eteen, vaikka mekon voisi pukea myös toisinkin päin. Saumoja ei ole edessä, eikä takana. Hihoja ei ole mitenkään huoliteltu, kun trikoo ei purkaannu ja tämä on kesämekko. Tahdoin keveyttä sinne, ja se olikin tarpeen, kun röyhelöstä tuli aika painava ja hallitseva.


helman röyhelö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti