Google+ Followers

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Dyson vs Electrolux

Olin imuroinnut 20 vuotta Ilona keskuspölyinimurilla, kunnes muutimme.
Ajattelin ostaa tehokkaan ja hyvän imurin perheeseen jossa allergiaa ja eläimiä. Ostin Dysonin DC29 AllFloors, jossa takuuta piti olla 5 vuotta. Hinta 385€ elokuussa 2011.

Imuria mainostettiin juuri allergisille ja eläinperheille, tulihan mukana myös tamppaava turbiinisuulake, jolla saa kyllä kätevästi karvat vaikka sohvasta pois. Lisäksi imurissa ei ole pölypussia ja kätevää oli, kun ei tarvinnut miettiä mikä pölypussi sopii.
Ekan viikon jälkeen imurista hajosi pidike, joka pitää letkun ja kahvan pystyssä imurin vieressä. Kyselin takuun perään, mutta ei kuulemma kuulu takuuseen.
Lisäksi imuri on niin kovaääninen, että saan kyllä rauhassa siivota kun kaikki muut kaikkoaa pois, niin ihmiset kuin eläimet. Imurin pölysäiliö on turhan pieni, sen sai kyllä tyhjentää kahden imuroinnin jälkeen.
Isoimpana miinuksena pidin kyllä imurin toimintasädettä, johtoa sai kokoajan olla laittamassa seinään, kun imurin toimintasäde niin suppea.
Imurin plussana on matala suulake, jolla pääsee hyvin matalienkin kaappien alle ja isot pyörät, jotka pääsivät kynnyksien yli.
Yhteenveto: Imurin kohtalo oli joutua vintille lasten käyttöön, jos uskaltavat siihen koskea kovaäänisyyden takia.
Dyson
Nyt maaliskuussa herkostuin kokonaan Dysoniin ja päätin kokeilla jotain muuta, nyt testiin joutui Electrolux ultrasilencer animal, hinta 269€.
Kun imuri käynnistettiin ensimmäisen kerran, perhe epäili että imuri ei ole tehokas, kun oli niin hiljainen ja todella imuroidessa voi keskustella ja kuunnella musiikkia. Kerrankin pääsin kodin nurkkiin yhdellä pistokkeen laittamisella seinään, erinomainen toimintasäde ainakin minun käyttööni 12m.
Tässä mukaan tuli myös miniturboharja, epäilin ensin pienuutta, mutta toisaalta kätevämpi juuri sohviin.
Pölypussi ei vielä kolmen  imuroinnin jälkeen ainakaan ilmoita, että pussi pitäisi vaihtaa. Hiukan mietityttää muistanko uusia pölypusseja ostaa.
Miinuksena mainittakoon, että mattoihin ja kynnyksiin jämähtää kiinni, sekä en osaa imuroida viskoosimattoa, ilman että imuri imee koko maton sisäänsä.
Yhteenveto: imuri omassa käytössä.
Electrolux


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti