lauantai 18. heinäkuuta 2015

Uusi ompelukone Husqvarna ZigZag

Kesäkirppis kierrokseni päättyi kerrankin hyvään löytöön.
Olin jo poistumassa kirppikseltä ja peruutin takaisin, oliko ompelukonelaatikko ovensuussa, mistä yleensä on ota tuotteita. Koneen päällä oli lappu, "toimii, mutta tarvitsee huollon".
Tarkistin myyjältä, että oikeastiko saan ottaa koneen ilmaiseksi, kurkistin sisälle ja ohjekirjakin näytti olevan hyvässä kunnossa, niin yhdeksäs ompelukoneeni pääsi kotiini. Kirppikseltä ostin myös Laura Ashley ruusupuuvillapalan.

Ompelukone on Husqvarna ZigZag  CL19
Kone on luultavammin 60-lukua, en löytänyt netistä tai ohjekirjasta vuosilukua koska olisi valmistettu, jos jollain tietoa, olisin kiitollinen vastauksesta.

Putsasin koneen, pölyä löytyi

koko etuosan sai kätevästi avattua

Putsasin ompelukoneen pölystä ja öljysin, vaihdoin uuden neulan. Aluksi paininjalan puristus oli aivan löysä, kone ompeli, mutta kangas liikkui paininjalan alla, ajattelin että jousi on löystynyt. Onneksi ohjakirjasta löytyi ohje, millä puristuksen saa päälle, sen jälkeen ompelu sujuikin mutkattomasti hiljaa hyristen.

verhokappa, vieressä ohjekirja
verho ommeltuna
La Filiassa on remonttiale ja sieltä bongasin kauan haaveilemani seinäkellon, joka sopi mielestäni hyvin uusien verhojan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti