Google+ Followers

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Siemens tiskikone ongelmia

Koska täällä jo imuri arviointia, niin nyt pystyyn tiskikone ongelmat.
Meillä hajoaa tiskikone yleensä heti kun takuuaika umpeutuu, nyt kun muutimme vajaa 4v uuteen kotiimme, tiskikone hajosi lähes samantien, merkkinä muistaakseni AEG.

Olen edelliseen asuntoon ostanut kalliimman yli 500€ tiskikoneen (ihan 1000€ en ole vielä raskinnut) ja siitä hajosi vetokahva ja nappulat lentelivät. Sen jälkeen netissä googlailin ja etsin halvimman.
Nykyinen tiskikone on maksimissaan 3v ja ostettu Expertiltä. Viime viikolla siihen tuli vikakoodi E15 ja ohjekirjan mukaan pitää ottaa yhteyttä huoltoon. Tiskikone ei ota vettä, siivilät pesty ja poistopumppu tutkittu, vesihanan siivilä puhdas.
Netistä löytyi kyseisiä ongelmia ja vika näytti olevan magneettilukossa, jonka hinta 60-70€, siihen päälle korjaajan palkka ja matkakulut-huh. Kokeilin sitten kätevän oloista huolto hakua, jossa korjaajien piti ottaa minuun suoraan yhteyttä http://www.helppokoti.fi/
No arvatkaa monta yhteydenottoa tuli? Onko kukaan muu käyttänyt palvelua?
Yhtään yhteydenottoa ei siis tullut.

Onneksi on google ja löysimme keskustelusta hyvin "monimutkaisen vinkin", millä vikakoodi saadaan pois. Tiskikone kallistetaan yli 45 asteen kulmaan ja vikakooodi katoaa.
Sehän toimi, tiskokine pikaisesti illansuussa pikaohjelmalla päälle ja kaikki toimi.

Seuraavana illalla työpäivän jälkeen tiskikone taas päälle, hienosti lähti päälle, otti vettä ja ohjelma pesee pari tuntia, mutta ilmeisesti huuhteluvaiheessa päättää taas olla ottamatta vettä ja koodi E15.
Käsinhuuhtelua ja kiroilua.

Kallistellaan tiskikonetta, putsaan konetta, kurkin tyhjennys pumppuun, sammutettaan hanaa, otetaan irti verkkovirrasta. Koodi ei enää poistu.

Sitten taas kyselyä mistä edullisin tiskikone ja tilaus menemään.

Tiskikone seisoi paikallaan vuorokauden, sanoin miehelle, että ota se irti kun uusi jo tilattu. Mieshän teki juuri päin vastoin ja laittoi vielä kerran johdot kiinni ja vikakoodi oli taas kadonnut. Nyt kone pesee toista kertaa ja katsotaan töksähtääkö taas toiseen pesuun.

Mutta mitäs jos se toimiikin ja uusikin jo tilattu?????

 OSA 2: Tämä teksti on alunperin kirjoitettu kesäkuun puolessa välissä, nyt on 18.7 vanha tiskikone toimii edelleen ja uusi tisikone nököttää eteisessä, koska vanha sanoisi itsenä kokonaan irti.....

OSA 3: Syyskuussa alkoi Siemens taas vinkumaan ja päätettiin vaihtaa uusi Candy tilalle.  Mutta jotta kaikki sujuisi tyypilliseen tapaan, huomasin että Candyn alaosan muovi on haljennut, vettä ei kuitenkaan mistään tiputellut. Myyjä sanoi, että paketoi tiskikone uudestaan huolellisesti ja lähetä heille takaisin. JEE! Olin kerinnyt jo lahjoittamaan pahvilaatikon päiväkotiin ja siitä oli askarreltu linna. Kone jäi siis viallisena meille, kun en kyennyt sitä paketoimaan hyvin. Tämä tiskikone ostettiin siis Mustastapörssistä verkkokaupan kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti