sunnuntai 23. elokuuta 2015

Perunasäkki vai keskiaikainen mekko?

Olen menossa viikon päästä keskiaika synttäreille ja pukeutuminen pitäisi olla sen mukaista.

miesten paita/tunika
Miehelleni tein pikasurautuksella kimonopaidan kaavalla ylläolevan paidan, materiaalina puuvilla/pellava keittiöpyyhekangas, kädenteillä ja pääntiellä puuvillanauha.

ei vielä valmis silkkitunika
Itselläni oli suoraneliönmuotoinen silkkitunika, tai kaapu, hervottoman kokoinen. Leikkelin siitä liivitunikan, ylläolevassa kuvassa vielä näkyy napit ja taskut, kädentiet ovat jo leikattu.


Silkkitunika valmis, kiinitys Saurikin korulla tai sitten voi jättää auki. Taskut poistin, alareuna on aivan alkuperäisissä ompeleissa, vain kädentiet, sivusauman ja pääntien osittain ompelin.

Korun tilasin vartavasten Saurikilta
Saurikin koru kuparista


Aluspuvun tein ruskeasta pellavasta, pääntiellä kuminauha, koska nauhan koin pesua ajatellen vaikeaksi setvitettäväksi. Hihat jätin hiukan vajaamittaiseksi, koska käytän vain todella kylmillä ilmoilla pitkähihaisia.

Vyö tehty myös pellavakankaasta, johon lisäsin kiinitystä varten pellavanauhan, kuva piirretty kangastusseilla. Ompelin myös pienen pussin kännykkää varten, niitähän oli jo keskiajallakin, joten se on pakko ottaa mukaan.
Pukuun oli hirmuinen hinku lisätä pitsiä, mutta sain pidettyä pitsikätköni kaapissa, keskiajalla kun käsittääkseni pitsiä ei käytetty.
Tarkoitus on vielä silkkikankaasta tehdä kolmionmuotoinen huivi.


Jotta en aivan yksin tätä tuunaus projektia olisi tehnyt, niin mies maalasi siniset feikki crocit mustaksi ja koristeli hopea maalilla.  Koristemiekka on 70-luvun matkamuisto interrail matkalta. Sen suojakotelo oli aivan hapertunut, nyt sitä on korjattu pahvilla joka maalattu kultaisella maalilla.

Synttäreille pitää tuoda oma juomamuki mukaan, savisia löytyi suht edullisesti kirppikseltä, mutta osa oli aika likaisen oloisia. Päädyimme sitten tuohiseen jotka ostimme Polvijärvi-päiviltä, maksoivat yhteensä vain 10€. Ajattelin että tuonne sisään saa hyvin piilotettua muovimukin ja se on kevyt kantaa mukana.

Niin ja mistä tuo otsikon perunasäkki tulee?
Minä kun puin tuon mekon päälleni, mies kommentoi, mikä perunasäkki sinulla on päälläsi?


1 kommentti: