keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Leikkaukseen

Tämä vuosi on ollut oman terveyden kannalta todella raskas, mutta toivotaan että jotain valoa tunnelinpäässä olisi jo näkyvissä.

Verivarastot ovat vähissä, anemiaa yritän pakkailla raudalla. Tämä aiheuttaa välillä sellaisen voimattomuuden, että sängystä ei meinaa päästä ylös. Töiden jälkeen ei jaksa tehdä mitään.

Vaihdoin vuosi sitten ruokavalioni, epäilys IBS ja tämän johdosta lopetin viljojen syönnin, kaura jäi. Pikkuhiljaa kokeilin siirtyä gluteenittomaan ja se onneksi on vielä sopinut.  Itse en uskalla edes yhtä keksiä syödä, koska tekee niin kauheat vatsakrampit, että liikkua voi enää vain sängyn ja vessan väliä.
Sairaushan on nimetty jo uudeksi Suomen kansantaudiksi ja rajoittaa kyllä aika paljon elämää, varsinkin kodin ulkopuolella ja saa joka suupalallisesta olla tarkka. Nykyään kun menen juhliin tai kylään, minulla on omat eväät mukana. Yllättävän monessa kahviossakaan ei ole tarjolla gluteenitonta, kuin ehkä yksi vaihtoehto. Moniallergisille tuskin löytyy mitään.Lisäksi viime kesänä alkoi käteni särkeä telttailun tuloksena, oli jo aiemmin ollut lyhyitä särkyjä, mutta nyt se ei loppunut lainkaan. Talvella käsi ja kaularanka kuvattiin magneettikuvauksella ja varsinaista syytä ei löydetty, hiukan kulumaa, pientä ahtaumaa, mutta siinä se. Diagnoosina tos, golfkyynärpää ja tenniskyynärpää. Lääkkeenä kokeiltiin paria masennuslääkettä, epilepsialääkkeistä kieltäydyin. Lääkitykset minulle yhdellä tabletilla jo sellaiset, että pää vain humisi, enkä olisi aamulla pystynyt menemään töihin, joten valitsin kivun. Kaksi satsia fysioterapiaa kävin läpi, ne toivat hiukan helpotusta.
Kipu on pahimmillaan öisin, jolloin herään myös puutumiseen, kättä särkee heti jos tietyssä asennossa esim. autolla ajo, ikkunoiden pesu. Päiväkodissa työskennellessäni kaikista hankalimmat on lasten kädestä kiinni pitäminen tai lahkeiden vetäminen saappaiden päälle. Retkelle otin lopulta narulenkin mukaan, silloin minun ei tarvinnut puristaa kättä yhteen lapsen käden kanssa, joten kipu pysyi poissa.  Lisäksi huomasin, että lapsenkin oli helpompi tästä pitää kiinni, varsinkin jos kädessä vielä rukkaset.

Nyt odotan siis leikkaukseen pääsyä ja kättäni ei leikata, koska siellä ei mitään varsinaista vikaa löytynyt. Vaan lääkäri kysyi, että olenko koskaan harkinnut rintojenpienennystä? Olin aivan että TÄ, voinko minä sen saada? Tiedot tästä leikkauksesta oli aika hatarat, joku on kymmeniä vuosia sitten leikkauttanut ja aivan kauheat arvet, en ollut kuullut tätä ennen juurikaan mitään positiivista.
Fysioterapeutti sanoi, että ne tapaukset jotka hän tietää, ovat kaikki olleet tyytyväisiä. Lisäksi facebookista löytyi pari ryhmää, jossa paljon niitä oikeita kokemuksia ja vertaistukea.

Leikkaus on syksyllä/talvella ja tiedän etten sen jälkeen pysty ainakaan reiluun kuukauteen tekemään mitään Bellapuun hyväksi. Joten nyt on tarkoitus laittaa paljon tuotteita alennusmyntiin pitkin kesää. Muutamia tapahtumia olen varannut syksylle, mutta tiedän, että esim. joulun tapahtumiin Bellapuu ei varmaankaan pääse osallistumaan. www.bellapuu.fi

Teksti on pitkä ja ainakin vielä täysin ilman kuvia, jaksaakohan tätä kukaan lukea?
Mutta kun jätät kommentin jolla kommentoit jotain kirjoittamaani, osallistut Bellapuun lippahuivin arvontaan, niitä arvotaan kahdelle onnekkaalle. Voittaja ilmoitetaan täällä blogissa ja otan yhteyttä, jos minulla on siihen oikeudet tai jätä lisäksi kommenttiisi s.postisi jos muuten ei sinua kiinni saa. Aikaa osallistua on 1.8.2018 asti.
Tässä lippahuivi jonka voi voittaa kommentoimalla

7 kommenttia:

 1. Kädet tai rinnat, melkeinpä sama...naurahdin vähän lukiessa muistolle jonka toi mieleen. Työkaveri meni poskiontelotulehdus vaivana lekuriin ja saikkulapussa oli diagnoosina peräpukamat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni muisto kun olin töissä sairaassa rakennuksessa ja kokoajan jotain ylähengitysteiden ongelmia, lääkäri määräsi mut HIV testiin. Nauraen palasin töihin ja kävin kyllä testissäkin, eikä HIViä löytynyt.

   Poista
  2. Ottako Miia yhteyttä, olet yksi voittajista

   Poista
 2. Tsemppiä tuleviin koitoksiin. Suvussani on isorintaisia naisia, joihin tosin en itse lukeudu, mutta heille nää tissit aiheuttaneet ongelmaa jos minkälaista, nyt äidille ehdotin ko leikkausta, mutta on jo iäkkäämpi, ei halua moiseen ryhtyä, sanoi että oispa nuorena hoksannut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kuvittelin että mahdotonta, kunnes fysioterapeutti ekan kerran mainitsi, luulin että tehdään lähinnä yksityisesti.

   Poista
 3. Toivottavasti leikkaus auttaa, Tsemppiä toipumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet yksi voittajista, otatko yhteyytä infoatbelapuu.fi

   Poista