lauantai 24. maaliskuuta 2012

Nauhankääntäjän opettelua

Olen pitkään lukenut blogeista nauhan kääntäjästä ja omaan peitetikkikoneeseen sitä ei saa, kunnes törmäsin Piiloaitta blogiin jossa oli koneeseen laitettu Janomen nauhankääntäjä ja niinhän se oli pakko tilata Tausenilta, heillä ei kuitenkaan ollut kuin tuota leveintä mallia, joten sillä nyt harjoitellaan.
Janomen nauhankääntäjä
Kuvassa laite ei ole kiinni, olen teipannut sen ruskealla pakkausteipillä koneeseen kiinni.
Itse olen ihastunut käyttämään lankoina Maxi Lock lankoja, harmikseni en niitä enää ole Suomesta löytänyt. Neulat ovat olleet itselläni koneessa ilmeisesti liian ohkasia ja nyt tilasin 100kpl uusia neuloja niitä odotellen harjoitellaan vanhoilla neuloilla.
Tässä ensimmäinen ompelu  nauhankääntäjää käyttäen ja kuten kuvasta näkyy on muutama kerta purettu ja toisen kädentien ompelin enää vain päältä uudestaan. Huh. Lisäksi hyppytikkejä tulee, juuri kun kuvittelee että nyt onnistui.
Paita itselleni

Söherrystä ja hyppytikkejä
Vaihdoin toiset neulat ja vaihdoin langan, kun aloittelin liikennemerkki paitaa. Pääntiellä saumassa tuli taas hyppytikki, en ruvennut purkamaan, teen sen jos alkaa käytössä purkaantumaan kokonaan. Kädentiet ja helma on vain taitettu ja niissä peitetikki toimi mainiosti. En ole tyytyväinen pääntien joustavuuteen, joten ehkä seuraavalla kerralla testaan resorilla, nyt pääntiellä ribbtrikoota.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti