tiistai 27. maaliskuuta 2012

Singer 160

Matkahuollon kautta tuli tänään tälläinen, ihastuin lähinnä tyylikkääseen ulkonäköön, olenhan pikkutytöstä asti saanut katsella, kun mummo ompelee poljettavalla singerillä ja myöhemmin se oli myös ensikosketus ompeluun. Mummolta sainkin perinnöksi vanhan ompelukoneen, joka oli jo sähkökäyttöinen, mutta hyvin kiukutteleva. Tätä konetta ei enää ole. Nyt olohuoneen nurkassa nököttää vanha Husqvarna, poljettava sellainen, harmikseni en ole löytänyt siihen sopivia neuloja.

Singer merkkinä ei ole oma suosikkini, ensimmäisen ompelukoneen ostin äitini kanssa puoliksi ja se oli Singeri, jossain vaiheessa siihen oli vaikea löytää esim. varaosia ja huoltoa, myöhemmin siitä vääntyi mm. neulatanko (vai mikä lie nimeltään), äidilläni se on edelleen, mutta ostin lopulta itselleni Brotherin.
Näin äkkiseltään tässä juhlamallissa on upeinta ulkokuori, niin kauan kuin se ei ole pölynpeitossa. Tyylikkyyttä lisää ledvalot, jotka tuovat aivan oman tunnelmansa. Mietinkin korvaako tämä olohuoneen iltavalaistuksen.
Koneessa on kultaisia krumeluureja, mutta käytännössä näkee, tuleeko ne kestämään muoviin maalattuna.
Hipaisunäppäimiä saa kyllä hiukan painaa, mutta vaikuttavat käteviltä.
Koneen sai käyttökuntoon ilman ohjekirjaa, helppo langoitus ja näkee hyvin mm. alalangan määrän.
Koneen sivussa on kätevä tarvikelaatikko, jos ne tarvikkeet kerrankin pysyisivät minulla tallessa.

Mitä te itse pidätte ja onko kokemuksia tästä koneesta?

1 kommentti:

  1. minäkin juuri eilen avasin samaisen koneen laatikosta.muuta en ole ehtinyt tehdä.hieno se on!!

    VastaaPoista