tiistai 1. tammikuuta 2019

Polttopuille kori vanhasta räsymatosta

Koska joku kysyi, että mistäköhän saisi räsymatosta edullisen puunkantokorin, aloin miettimään.
Henkilö oli jossain myyjäisissä niitä nähnyt kallilla hinnalla, enkä sitten netistä löytänyt kun Finlaysonin vastaavan. Tarkoitus oli tämä tehdä lahjaksi, edullisesti.

Oikean levyistä mattoa ei ollut, onneksi olen räsymattoja ostanut käytettynä, jos edullisesti saanut, tästä matosta varmaan maksettu alle 10€.
Maton leveys oli 70cm, pituus oli aika hyvä ja koska päädyt olivat jo hapertuneet, leikkasin molemmista päistä 10cm palat pois ja solmin langat uudestaan. Ei aavistustakaan millainen solmu pitäisi olla ja lopulta solmin 4 lankaa toisiinsa. Lisäksi ompelin kolmepiste siksakin hapsujen reunaan.

Koska matto oli liian leveä, otin riskin ja päätin testata juuri Kone Minnalta ostettua 80-luvun Pfaffin ompelukonetta ja kaventaa mattoa. Neulana oli 90 farkkuneula, ompelin kunnes se katkesi n. 20cm jälkeen. Koska kone jäi välillä jumiin, mutta jollain voimalla aina ompeli läpi, pidin taukoa ja ompelin loppupään käsin kahunlangalla ja voi sormi parkoja. Nuppineuloja oli aika mahdoton myöskään saada maton läpi, joten ratkaisuna kuvan viritelmät.

Lopulta päätin ottaa riskin ja ompelin 100 neulalla hyvin hitaasti toisen puolen maton reunasta ja nyt ei neula katkennut. Viimeiseksi ompelin laukkunauhat maton keskivaiheille, joista tuli kantokahvat puunkantokorille.

 Tarkoitus on vielä tehdä kantokahvoille neppikiinitteinen pidike, jotta kahvat pysyvät yhdessä, kun puita on "korissa", muutenhan tämä avautuu kuin matto.

Jos löytyisi oikean leveyinen matto 50-60cm teko olisi huomattavasti  yksinkertaisempaa ja nopeampaa, nyt tähän meni aikaa lähes 2 tuntia.  Jos palkan tälle työlle haluan, hinta kohoaisi noin 120€.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti