perjantai 5. huhtikuuta 2013

Sieni hameen uusi elämä

Bellapuu lähetti neljälle halukkaalle postikulujen hinnalla keskeneräisiä tai muuten käyttämättä jääneitä ompeluita. 

Miisa sai keskeneräisen joustofroteisen sienihameen, kangas on Mussukoiden teettämää.

Alkutilanne
 Ensimmäinen ajatus oli tehdä sintille liivimekko/tunika. Tahdoin langansuunnaan niin, että kuvio kääntyy kokonaan oikeinpäin, ja kankaan rajallisen määrän takia, takakappaleelle tulikin sitten sauma, toki se helpottaa pukemistakin, kun niskaan laitoin pari nepparia, ja solmimisnauhat lähinnä koristeeksi. mitään kaavaa ei ollut, ajatus vaan siitä, millaisen tunikan haluan. sininen kantti piristi vielä mukavasti ihanaa kangasta. 

Kangasta jäi vielä, ja tein sitten tunikalle kaveriksi housut, näissä yhdistetty valkoiseen joustofroteeseen tuo sienijoustis, ja sinisestä kantista näissäkin koristerusetit nilkoissa. valmista kaavaa ei nähinkään ollut, riittävästi jätin kestovaippaa ajatellen tilaa haarusväliin.
.
Sinttihän auttoi ihan kaikessa, ja sen tietää, että silloin työ edistyy HYVIN hitaasti, eipä haitannut, sintillä oli hauskaa. 

Alkuperäisestä hameesta jäi vielä em. jälkeen käyttämättä vihreäraidallinen resori, joten tein samalla kaavalla vielä toisetkin joustofroteehousut, pykälää suuremmat kun sienipöksyt.

 Koska tilkkujakaan ei heitetä pois, surautin vielä uusia pesulappuja teinien kylppäriin, näiden kääntöpuoli on valkoista joustista. 

loput tilkut olivat NIIN pientä sälää, että päätyivät virkatun pehmolelun täytteeksi saumuritöhnän lisäksi. Tästä ei ole kuvaa, koska sintti otti tämän unilelukseen, enkä raaski mennä herättämään toista.

4 kommenttia:

 1. Mahtava tuunaus! Tällaisia juttuja lisää, voisin itsekin olla kiinnostunut osallistumaan :)

  VastaaPoista
 2. Hieno tuunaus
  Outi Suomilammi

  VastaaPoista
 3. Vautsi!! Jollain on näkemystä ja ideoita!! Hienoja juttuja!

  VastaaPoista